dinsdag 1 mei 2007

Koninginnedag in Willemstad, 30-4-2007

Op maandag 30 april wordt koninginnedag gevierd, dat gebeurt ook op Curacao en met name in Willemstad. Jordy, oma Nolta en Dion vertrokken met de Lion's Dive shuttlebus richting het centrum. We waren niet de enige, want het busje zat helemaal vol. In de kleurige straten van Willemstad was het enorm druk en warm, af en toe leek het wel een mierenhoop. Monique en Kevin bleven achter in het appartement om samen te spelen, achteraf gezien een zeer verstandige keuze !! Wij werden afgezet aan de rand van Punda en liepen daarna richting de handelskade met de prachtige kleurige gebouwen. De petjes moesten al snel op en flink water drinken, want het was snoeiheet. In het centrum was het groot feest met veel oranje, muziek en lachende mensen, super sfeertje. Om van Punda naar Otrabanda te komen, moet je over het water via de koningin Emmabrug, beter bekend als de 'pontjesbrug'. De brug was echter naar Otrabanda gedraaid, om de zeestraat vrij te maken voor scheepvaartverkeer. Als alternatief vaarden er 2 kleine veerbootjes 'heen en weer', dus dat hebben we toen maar gedaan met een hele massa mensen als haringen in een ton... Aan de overkant konden we fraaie foto's maken van de kleurige handelskade (Punda), kort daarop draaide de pontjesbrug gelukkig dicht zodat we daar overheen terug konden lopen. Vervolgens snel een plekkie in de schaduw gescoord en wat koele drankjes besteld (3 halve liters frisdrank voor 8 ant. guldens = +/- 3 euro, ofwel spotgoedkoop terrasje pal aan het water !). Na een uurtje 'afzien' terug door de feestende menigte naar het busje, op naar het hotel.

Bij 'thuiskomst' (wij voelen ons hier al bijzonder thuis !) wilde Kevin naar beneden en wel naar Hemmingway, daar waar we gisteren waren zo maakte hij ons met gebaren duidelijk. Gezellig een lekker drankje met z'n allen onder de ruisende palmen. Je went eraan, maar steeds blijft het een waanzinnig mooi tafereeltje om volop te genieten. Verschillende mensen spraken ons aan, hoe gaat het, hoe loopt de therapie (?), ook hier leven de mensen met je mee in een ongedwongen sfeer. Terug naar het appartement om lekker nasi te gaan maken met verse watermeloen als toetje. Kevin zag de schuine opgang naar het hoger gelegen gedeelte en liep hier spontaan zelf op naar boven zonder om te vallen. Dit kost hem normaliter altijd erg veel moeite (vanwege zijn slechte balans en houding die teveel 'achterover' is). Nu helemaal zelf naar boven, naar beneden en weer naar boven, vol energie en super trots op zichzelf (en wij op hem natuurlijk !). Toeval, of toch al een effect van de dolfijn-therapie ?

Het is hier nu middag, vanavond hopelijk een verslag van de 2e therapie-dag en de ervaringen van Jordy's programma. Mensen die reacties willen sturen, maar NIET op de website willen komen (= zichtbaar voor iedereen), kunnen ons eventueel mailen op het volgende email-adres:
mcroon@gmail.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Croontjes,
Wat een leuke en indrukwekkende verhalen weer!En wat een stralende koppies van Jordy en Kevin.
Hier op de waard gaat ook alles goed, gister naar oranjebal geweest dus een beetje duf vandaag.Nou heel veel plezier nog en we blijven jullie verhalen lezen hoor!
Groetjes Pé Marleen en Cindy.

Anoniem zei

hallo iedereen die mee kijkt ik heb
het hier heel heel heel leuk en ook kevin geniet enorm. wij vinden alle reacties erg leuk. groetjes van JORDY