zondag 13 mei 2007

De laatste dag voor de terugreis, Jordy geslaagd, 12-5-2007

Vandaag alweer de laatste gehele dag voordat we de terugreis gaan beginnen. Nog 1 keer om 08:00 aanwezig zijn in het Sea Aquarium, niet meer voor Kevin, maar wel voor Jordy's laatste cursusdag 'assistent dolfijntrainer niveau 2'. Jordy's lerares Zenzi (links op de foto) heeft erg haar best gedaan om hem de afgelopen 3 dagen op een hele leuke en leerzame manier bezig te houden. Een dolphin encounter, diverse swim's en optredens in de live shows. Tussendoor uiteraard de nodige theorie. Vandaag mocht hij ruim een uur met de dolfijnen in het water liggen en daarna nog de show doen, waarbij hij o.a. een 'foot-push' van de dolfijnen kreeg. Hiermee was het praktijk-gedeelte al gelukt, daarna moest hij nog wel even theorie examen afleggen, ofwel 'aan de bak'. Van Zenzi hadden we al begrepen dat Jordy het erg goed deed, begaan was met de dieren en zeer leergierig met veel slimme vragen. Voor het theorie-examen scoorde hij een 10, dus hij en wij natuurlijk apetrots, wat een kanjer is het toch. Niet alleen voor Kevin, maar ook voor Jordy waren deze weken zeer enerverend, ze hadden net zoals wij de 'tijd van hun leven'. Helaas komt aan alles een eind, zo ook aan de trainers-cursus, maar wel met een hele mooie trofee die mee naar huis gaat. Jordy wil langs deze weg zijn tante 'Patrice' nogmaals heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze 2 prachtige cursussen. De behaalde diploma's blijven geldig in de toekomst, mocht hij nog vaker iets met dolfijnen willen gaan doen. Hierna was het 'Adieu Sea Aquarium', wat een prachtige herinneringen zullen we daaraan houden. Tevens afscheid genomen van de familie Nelen uit Breezes, met wie we hier veel zijn opgetrokken. Die gaan we straks in Nederland zeker nog spreken. De mazzelaars hebben nog een weekje, dus geniet er maar van !!

Vanmiddag alvast voorzichtig het een en ander bij elkaar gesprokkeld en 1 tas propvol ingepakt. Daarna lekker afkoelen in die prachtige zee, wat zullen we die nog gaan missen straks...... Nog even gesnorkeld en de laatste onderwater foto's geschoten. Momenteel de laatste prachtige zonsondergang, zometeen een hapje eten, kids naar bed en verder met inpakken. Morgen (zondag) hebben we ons geweldige appartement nog tot 13:00 uur beschikbaar, daarna moeten we eruit. Om 14:30 komt de taxi naar de luchthaven, nu maar hopen dat Martinair voor 1 keertje op tijd vliegt, zodat we rond 18:00 uur de lucht in kunnen. Morgen nog maar even checken voor de zekerheid.

Vanaf hier willen we iedereen bedanken voor het volgen van onze belevenissen, de vele leuke reacties op de weblog en via email, sms en telefoon. Deze periode is het beste wat ons in lange tijd is overkomen, de batterijen zijn weer vol opgeladen, we kunnen er thuis met nieuwe energie tegenaan. Afhankelijk van de reis (en de jetlag ?) zal de volgende episode mogelijk a.s. maandag worden geproduceerd. Laten we hopen dat AZ dan thuis gewonnen heeft van Twente. Groetjes vanaf prachtig Curacao, Bon Bini, tot gauw in Nederland !!

6 opmerkingen:

Unknown zei

Aan alle mooie dingen komt een eind. Dat is zeker waar en dus ook aan jullie verblijf hier op dushi Korsou. Wij hebben genoten van jullie belevenissen en verhalen en zijn heel blij dat de therapie zo goed is gegaan. Ook voor Jordi een mooie ervaring en dolfijntrainen is toch wel een hele aparte belevenis.
Wij wensen jullie een goede reis terug naar Nederland.
Jan, Silvia, Larissa, Manon en Mandy Kraakman

Anoniem zei

Hoi allemaal,
De laatste dag komt eraan,maar jullie kunnen zeker op deze belevenis terug kijken vol trots doordat Kevin jullie wat kleine wondertjes heeft laten zien.Ook Jor die nu gewoon assistent dolfijne trainer in zijn zak heeft kan zijn carriere keuzes wat uitbreiden.We hebben zoals velen jullie dagelijks gevolgd en de ochtende achter de pc zullen wat saaier gaan verlopen.
We wensen jullie een goede vlucht terug,en zijn hard bezig met zonne dansjes om jullie wat makkelijker te laten aklimatiseren terug in Heiloo.
Spreek jullie vast wel volgende week.
Dikke kus Wendy,John,Finn en Lily

Anoniem zei

Al een paar keer geprobeert om een stukje in te sturen maar elke keer verscheen er niets bij de reacties.Waarom het de eerste keer wel lukte snap ik niet. Nu het stukje van Dion gevolgt en als het goed is lukt het nu wel.
Als jullie dit lezen zijn jullie waarschijnlijk al thuis. Na het lezen van jullie weblog weet ik dat het geweldig is geweest voor jullie.
Goede reis en ik hoop dat jullie niet te lang hoeven te wachten. Spreek jullie weer.
Groetjes Kathinka

Anoniem zei

Inderdaad aan alle mooie dingen komen een eind maar als we alles zo lezen en zien heeft Kevin grote stappen gemaakt en kan Jordy zo in Hardewijk aan de gang....
We wensen jullie een goeie reis en tot morgen.
We hebben genoten van de verhalen.

Groetjes Henk, Joke en Nina

Anoniem zei

AZ gewonnen Volgende keer tegen Ajax ? Toch.
Kathinka

Anoniem zei

Zucht, net terug in NL zie ik dat mobiel internetten dus blijkbaar vanuit China niet helemaal perfect werkt, want mijn reactie staat er niet bij... Ik ga jullie straks live weer zien en dan kan ik persoonlijk vertellen hoe trots ik op de mannen ben!!
Jor, weet je ons gesprek vlak voor het slapen nog voor je tweede cursus begon? Je hebt het allemaal 1000% je eigen verwachtingen overtroffen! Goed hoor! Ik kan niet wachten om alle foto's en video's te zien. En Kev, straks bij de boodschappen ga ik ook rietjes kopen. Jij bent ook een gigakanjer!!
dk ph