dinsdag 8 mei 2007

De 7e therapie dag, Kevin gefilmd en Jordy goed geslaagd, 8-5-2007

Iedereen was vandaag weer vroeg uit de veren. Toen we aankwamen bij de therapie was er een professionele cameraman. Ze wilden Kevin graag filmen voor een promotiefilm voor de VS en Europa ! Hartstikke leuk natuurlijk! Kev moest een parcours afleggen. Heel vermoeiend voor hem, maar hij zette zijn beste beentje voor. Ook de rest van de therapiedag verliep uitstekend. Matthias was trots op hem ! Vandaag was Maudi er wederom bij, want Jenny is nog ziek. Maudi is logopediste, dus extra aandacht voor dat gedeelte en dat vinden wij helemaal niet erg ! Wel kwam eruit dat Kevin eigenlijk nog een handicap heeft. Zijn voortanden zitten niet optimaal wat het extra lastig voor hem maakt om te kunnen praten. Waar normaliter de boventanden over de ondertanden vallen, is dat bij hem op elkaar, waardoor er minder ruimte blijft voor de lip bewegingen. Dit opgeteld bij zijn slechte mondmotoriek is dit eigenlijk een dubbele belemmering waar hij aan moet werken. Maudi gaf aan dat ze Kevin een dapper mannetje vond en ze heel weinig kinderen kent die zo hun best doen. Toch een mooi compliment voor ons ventje! Vandaag mocht hij chocopasta van zijn lippen aflikken voor een spiegel; een goede en lekkere oefening voor de tong en mond bewegingen!

Ondertussen was Jordy bezig met de laatste trainingssessie voor de grote show waarin hij een deel van de show moest doen met een dolfijn. De 6 kinderen waren allen een tikkeltje gespannen vooraf, maar dat ging snel over toen de dolfijnen er waren. De hele tribune was afgeladen en Jor zat in het tweede groepje. Alles ging helemaal perfect ! Ze kregen dan ook een groot applaus ! Daarna moest hij nog zijn theorie-gedeelte halen. Wij wachtten op hem en zijn vriendje Rick. Toen mochten we eindelijk komen. Ze waren alle 6 geslaagd en kregen naast een certificaatpasje een mooi t-shirt met voorop een foto van hunzelf met een dolfijn die ze kust. Op de achterkant staat Assistent Trainer. Hij was supertrots ! Ook omdat hij toegelaten is (best een strenge selectie) tot de 2e cursus. Die doet hij alleen omdat de anderen niet door mochten of niet meer verder wilden. Hij moet zich wel erg goed gaan concentreren, want het is best een zware training. Hij heeft er megaveel zin in ! Morgen heeft hij een 'rustdag' en begint dan donderdag aan de vervolgcursus. Het is een fijn gevoel dat hij, net als Kevin, hier ook een mooie uitdaging en de nodige ervaringen heeft.

De middag hebben we rustig aan gedaan, want het was te heet om naar Willemstad te gaan. Het orkaanseizoen komt eraan, dus het is drukkend heet en je zweet je wezenloos. Deze tekst is getypt onder de ventilator met de soundcheck van Nick & Simon (vrienden van Jan Smit) op de achtergrond, die treden vanavond op bij Mambo-beach. Kennelijk hebben ze daar een aktief management om artiesten te strikken voor een optreden !

6 opmerkingen:

julia gabeler zei

Hoi Jordy

Wat fantastisch zeg! De foto's en verhalen... Wauw!
Wat sta je grappig op de foto met die zeeleeuw. Dat zal wel stinken, zo'n viszoen!
Ik ben erg benieuwd naar je verhalen op school.
Nog hele fijne dagen en een goede reis terug straks!
Doe de groetjes aan je papa, mama en Kevin natuurlijk!
Groetjes van juf Julia

Anoniem zei

Hoi Croontjes,
Vanuit een miezerig Hochwald Duitsland kunnen wij in het piratenhol jullie belevenissen blijven volgen via de wifi. Leuk hoor om alles te lezen en nog heel veel plezier en succes verder.
Frans, Christa, Benno, Rick,Hanna, Robin, Sebas en Edith

tom en ellen schouten zei

hoi hoi, sorry voor mijn rare berichtje laatst.
Punten en komma's vergeten: ik ben ook zo'n held hè met de komputer. Wat gaat de tijd al snel, en wat doen jullie mannen het goed!
Die Kev, hij wordt helemaal een filmster, en Jordy, je blijft vast als dolfijnentrainer werken daar.
Lieve Dion en Monique, wat jullie meemaken en beleven is zo mooi, dat neem je iedere dag weer mee en geeft je bergen energie!
kus Ellen

Dini zei

wat word ik blij wat ik van jullie zie!! Jordi, gefeliciteerd met je bijzonder diploma. Dat heb je goed gedaan. Kevin is een kanjer, maar dat vonden we eigenlijk altijd al. Ik wist niet meer precies wanneer jullie gingen maar had wel de blog in "favorieten" gezet. Het was hier ook een beetje spannend met een paar dingen, dus toen ik maandag eens keek waren jullie al in de 2e week en had ik heel veel te lezen.overweldigend en ontroerend. Behalve de winst aan ontwikkeling voor Kevin en ongetwijfeld ook voor Jordi is het een superkado voor de hele familie. jullie maken iets heel bijzonders mee. Ik hoef niet e eindigen met"geniet ervan" dat jullie jullie al. (stralende koppies allemaal) veel plezier.
Dini Kornet

Anoniem zei

Hallootjes Croontjes!
Echt een ontzettend leuke weblog hebben jullie! En wat gaat het geweldig met de jongens he? Echt jammer dat het vrijdag alweer de laatste therapiedag is... zal niet makkelijk worden om afscheid te nemen denken we.
Groetjes van de Breezer-tjes (Patrick, Monique, Rick en Lars) en tot morgen in het sea aquarium!

Anoniem zei

Hoi Dion, Monique, Jordy en Kevin.

Het is fantastisch te lezen wat jullie iedere dag meemaken. Ondanks de hitte toch iedere dag een nieuwe tekst op jullie weblog.
Ga zo door en wat een kanjers zijn jullie mannekes.

Groetjes uit Bemmel van René en Liesbeth Bolscher