woensdag 2 mei 2007

De 2e therapie dag, 1-5-2007

Vandaag is het 1 mei, een nationale feestdag. De meeste zaken zijn dicht, bijna iedereen is vrij. De dolfijn-therapie gaat gelukkig gewoon door. Daarom dus vroeg uit de veren, douchen, aankleden, ontbijten en even voor achten op pad. Zoals te zien op de foto: Kevin, Matthias en Jenny hebben er weer reuze zin in vandaag ! Voordat ze naar het dok gaan wordt er in de voorbereiding al gewerkt aan concentratie en motoriek met kleine opdrachten die uitgevoerd moeten worden. Daarna uitkleden, douchen en wetsuit aantrekken (geen probleem meer vandaag !) en lopen maar. Matthias heeft een aantal doelen gesteld en probeert deze stap voor stap te bereiken, waarbij geprobeerd wordt om de lat elke dag een stukje hoger te leggen. Verder gaat men uit van de positieve benadering, met het principe van opdracht en beloning (voor wat hoort wat), ofwel eerst iets doen en dan iets krijgen. Dit is dus meer dan alleen 'zwemmen met de dolfijn' achter alle handelingen zit een vooraf bedacht plan met een diepere betekenis. Als je er naar zit te kijken word je er stil van, alles ziet er zo natuurlijk uit, de plek voor het gebeuren is gewoon perfect. Mateo was vandaag ook weer in topform, een lust voor het oog en hij werkt heel wat visjes weg tijdens zo'n sessie. Aan het eind was Kevin een paar keer licht afgeleid, omdat hij ons zag zitten/liggen achter het gluur-muurtje, dat was dus even vet balen. Morgen gaan we waarschijnlijk iets verder weg zitten, want hij is nou eenmaal snel afgeleid en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Na afloop een goed evaluatiegesprek met Matthias, deze therapeut heeft echt kennis van zaken en is zeer professioneel, daar hebben we een hele goede aan. Bovendien heeft hij van nature een goede 'klik' met Kevin, waardoor bepaalde dingen bijna als vanzelf gaan. Vandaag extra oefeningen doen tbv de mondmotoriek, mmm en blazen/zuigen op een rietje kunnen hierbij nuttig zijn. Morgen Kev z'n spraakcomputer meenemen om te zien of deze als hulpmiddel in de voorbereidende fase te gebruiken is.

Jordy mocht vandaag om 09:00 uur aantreden vanwege het broertjes en zusjes programma. Hieraan wordt massaal door de kinderen deelgenomen, waarbij ze allerlij nuttige dingen te zien en horen krijgen mbt het leven in en rond de zee. Vandaag was het introductie-dag, ofwel elkaar leren kennen en gezamelijk hele leuke dingen doen. Ze mochten naar de zeeleeuwen en dolfijnen shows, een haai aaien (niet in de bek !) en zeesterren oppakken en vasthouden, tenzij ze met hun zuignapjes vast zaten aan de bodem. Verder mooie schelpdieren en zee-komkommers gezien en aangeraakt. Jordy heeft aan het einde van deze reis waarschijnlijk voldoende stof voor een hele toffe spreekbeurt op school.

Na de evaluatie met Matthias liepen we even verder door het Sea Aquarium en daar zagen we ineens een bekend gezicht (van de foto's van Finn). Het was Gerwin en hij was net terug uit Amerika, waar hij een mooi rockfestival had bezocht (Salsa is niet zo zijn ding zei hij !). We hebben de hartelijke groeten gedaan van Finn, John en Wendy en hij begon meteen breeduit te lachen (waarschijnlijk hebben jullie indruk gemaakt). Even gezegd dat we morgen de T-shirts en CD's meenemen, hij heeft ook wat voor jullie (we kunnen wel een transportdienst gaan opzetten geloof ik....).

Vanmiddag even rustig aan gedaan in het appartement en nog lekker naar het strand om te zonnen en zwemmen in die heerlijke zee. Morgen eens even kieken aan de 'overkant' om wat foto's te kunnen nemen van 'onze kant', voor de liefhebbers van mooie caraibische plaatjes waaraan je je wellicht weer kunt gaan vergapen. Jullie zullen wel denken: waar halen ze al die verhalen vandaan en wat hebben ze een druk programma, dat is zeker waar, maar onze insteek hier is dat we het maximale eruit willen proberen te halen. Tot nu toe lukt dat aardig. Morgen-avond komt Patrice (zus van Monique) aan en dan wordt het vast nog gezelliger hier, want die kan er ook wat van ! Genoeg voor vandaag, lekker slapen nu, toedeledokie en tot morgen maar weer.......

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey daar,
Zoveel wilds was ik niet van plan. Zeker niet toen ik de palmen en bedjes zag :-). Koffer is gepakt en de taxi staat er over een uur. Tot later!
x ph

Anoniem zei

pfff, ben al een uur vertraagd... KLM gaat gewoon op tijd. Zucht. Zie jullie dus later :-(

Anoniem zei

Vet gaaf dat jullie dit mogen meemaken!
Het is leuk om iedere dag jullie berichtjes te lezen en te zien hoe jullie genieten.

Groetjes en kusjes,

Orsine en de familie de Boer

Anoniem zei

Beste allemaal, ik ben op het ogenblik bij Mrja in Losser en heb net jullie web_site bekeken. Wat interessant om dit allemaal mee te maken en vooral dat Kevin het zo goed doet en Jordy nnatuurlijk ook. De foto's zijn ook heelmooi. Bij het In Memoriam gedeelte had ik wel even een brok in mijn keel, want wat zou Tiny ervan genoten hebben. Maar zoals jezelf ook al zegt het heeft niet zo mogen zijn. Ik wens jullie nog heel fijne dagen toe en daarna een goede reis terug. Groetjes , ook van Marja, Herwie en Bart maar vooralvan mij tante Gini. Doei !!!

Anoniem zei

En Patrice,...............ben je ondertussen goed aangekomen? bedje met handdoek erop, snorkel + bril op je gezicht.....? Zal wel weinig tijd tijd hebben voor het "ligbed" want je neefjes hebben je wel het een ander te laten zien denk ik.
Veel plezier met z'n allen.

Groet Caroline en Arthur

Anoniem zei

de belevenissen van Finn hebben wij uitgebreid gevolgd en nu jullie hier zijn op Korsou volgen wij ook jullie belevenissen.
Buiten de therapie doen jullie ook nog veel andere dingen en genieten jullie van het mooie eiland Korsou. Voor Kevin en Jordy absoluut een mooie ervaring en hopen dat de therapie aanslaat, maar als ik het zo lees dan zijn er al vorderingen.

We blijven jullie via de weblog volgen

Jan & Silvia Kraakman