zaterdag 12 mei 2007

De 10e therapie dag, afscheid van het CDTC, 11-5-2007

Vanochtend normale tijd op, rustig douchen, aankleden en ontbijten en even voor achten present in het Sea Aquarium. Jordy was zijn tas vergeten, dus snel nog even een sprintje naar het appartement. Geen probleem natuurlijk als het allemaal zo dicht bij elkaar ligt. Jordy ging naar binnen bij Dolphin Academy voor zijn 2e dag van deel 2 'Assistent Dolphin Trainer'. Kevin ging met Maudi EN Jenny (gelukkig weer redelijk hersteld) naar binnen voor de voorbereiding, uiteraard samen met Matthias. Hierna omkleden en snel naar het dock voor de allerlaatste sessie met Mateo. Voor ons nog eenmaal genieten van een intens gelukkige Kevin. Wederom foto's en video gemaakt, maar je moet het eigenlijk met eigen ogen zien om een beetje te kunnen bevatten wat het hier allemaal betekent voor het kind en de ouders. Je wordt er gewoon een beetje stil van. Het besef dat dit de laatste keer was maakte alles 'extra special' en alles leek vandaag vanzelf te gaan. Matthias hoefde nauwelijks bij te sturen, Kevin en Mateo wisten precies wat ze nog wilden doen, nog even met veel plezier samen dollen en van elkaar genieten. Ook deze laatste sessie ging natuurlijk weer veel te snel voorbij, maar we kunnen terugkijken op 2 geweldige weken met een perfect team van mensen. Een zeer goede samenwerking en het enthousiasme spetterde er gewoon vanaf. Zoals jullie kunnen zien op de foto links kan een dolfijn ook zijn tong uitsteken, ze doen dit niet zo vaak in de praktijk. Hier werd het toegepast om Kevin uit te lokken meer met zijn tong te gaan doen, we zijn dan ook erg blij dat we er een (zeldzame) foto van hebben, die gaat op zeker in zijn spraakcomputer. Tijdens de finale nabespreking nog enkele laatste 'handvaten' van Matthias mee gekregen + zijn email-adres. Hierdoor kunnen we hem van Kevin's verdere ontwikkelingen op de hoogte houden en dingen vragen als er straks nog wat opborrelt. Hierna mochten we het foto-album, de foto-cd en de DvD in het winkeltje ophalen, wat we natuurlijk meteen gedaan hebben. De complimenten aan Sonja (of Sonia ?) en haar team voor dit stukje vakwerk, het is prachtig materiaal om straks in Nederland te laten zien. Ook nog een paar extra foto's erbij gekregen op ons verzoek 'dolfijnen onder water', want die konden we zelf helaas niet maken. Vervolgens afscheid nemen van Matthias, Jenny, Maudi, Esther en ook van Henriette die we deze weken allemaal veelvuldig hebben gesproken. Ze vonden Kevin allemaal een geweldig ventje om mee samen te werken, het is natuurlijk ook een topgozer !

Jordy was inmiddels toe aan zijn optreden tijdens de dolfijnen demonstratie show, waarbij hij aktief mocht deelnemen op het platform. De 'speaker' noemde een aantal keren zijn naam en hij kreeg regelmatig applaus voor het aansturen van de dolfijnen. Elke dag zitten er weer nieuwe elementen in de show, om het aantrekkelijk voor de dolfijnen en het publiek te houden. Vandaag gingen 2 dolfijnen samen 'buikschuiven' op het platform, een prachtig gezicht en helemaal als je er zo dicht op zit. Monique heeft hier een prachtige foto van kunnen maken, dus die plaatsen we er natuurlijk bij.

De ochtend was inmiddels voorbij, dus op naar het appartement voor een broodje en wat drinken. Daarna waren we best wel moe dus even een paar uurtjes plat, lekker tukken in de koele slaapkamer. Jordy nog even op de computer en met zijn Nintendo bezig gezien, dat was voor het eerst in 2 weken (een nieuw record denken wij). Vanavond eten aan 'de overkant', een zeer goede keuken en 20% korting op eten en drinken als je therapie volgt bij het CDTC. Nederlanders en korting gaan prima samen dus het smaakte extra lekker allemaal. Vanavond tevens nog een nieuwe doorbraak voor Kevin: Hij heeft een heel glas ananas-sap met een RIETJE opgedronken !!!!! Voor de meeste mensen zal dat vanzelfsprekend zijn, wij hebben dit bij Kevin echter nog nooit eerder mee mogen maken. Vanavond lukte het hem en we hebben hem op een klaterend applaus getracteerd, hij en wij waren zo ontzettend trots ! Daarna nog even koffie en lopend terug, want die rolstoel daar krijgen we Kevin bijna niet meer in..... Morgen Jordy's laatste cursusdag en zeer waarschijnlijk het laatste weblog artikel vanaf Curacao. De reistassen moeten langzaam maar zeker tevoorschijn worden gehaald, opruimen en inpakken dienen zich aan. We willen er eigenlijk nog niet aan denken, maar het zit er hier helaas bijna op.....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow Kev en Jor! Wat doen jullie het toch geweldig!! en een heel glas leeg, da's echt top! Jor, jij heel veel succes vandaag! Ik denk aan je en ik weet dat je het kan. Wellicht dat je klaar bent, voordat ik het vliegtuig in ga, maar anders denk ik aan je en sms je als ik in China ben. Geniet nog even van de laatste momenten en ik spreek jullie na hemelvaart.
xp

Anoniem zei

Nou het aftellen voor jullie is begonnen...bijna weer aan die grote reis terug naar huis beginnen. Maar volgens mij hebben jullie geweldig genoten! En was het zeker ook erg succesvol en dat is wel het allerbelangrijkste!! Ik wens jullie een hele goede terugreis en we spreken elkaar wel weer op t schoolplein! Oja niet alleen maar witte kleren aandoen hoor dan lijken jullie helemaal zo bruin!! groetjes juf Barbara

tom en ellen schouten zei

afscheid is moeilijk hè?
wij zijn weer heel blij als we jullie weer gauw zien met nog meer mooie verhalen en plaatjes.
goede reis terug!
liefs tom ellen rick loes en knuffels van daan

Anoniem zei

Hoi allemaal,
wat is de tijd snel gegaan zeg!
We hebben met plezier jullie prachtige verhalen gevolgd.
We wensen jullie een hele voorspoedige terugreis zonder vertragingen dit keer!!
Groetjes Pé Marleen en Cindy.