vrijdag 11 mei 2007

De 9e therapie dag en een groep artsen, 10-5-2007

Vandaag een gave sessie, waarbij we het laatste half uur vlak achter het dock mochten kijken. Monique had dat vorige week al een keer meegemaakt, maar Dion was toen met Jordy en Patrice een dagje naar Klein Curacao. Je krijgt toch echt een brok in je keel als je er zo dicht op mag staan, super wat daar allemaal op het dock en in het water gebeurt, we hebben het absoluut enorm getroffen met dit super team. We hebben dus wederom veel foto's en video-materiaal geschoten, dat wordt thuis nog wat om weer te ordenen en verder te bewerken. Hopelijk kan Marcel een spoedcursus video-bewerking organiseren, zodat we een strakke film van deze onvergetelijke reis kunnen regiseren. Na afloop van de therapie op het dock wederom een prima evaluatie met Matthias, we hebben veel van hem geleerd in de afgelopen 2 weken. Hierna werden we door Henriette van het CDTC en Matthias benaderd ivm een groep artsen en specialisten uit Nederland die hier vandaag op bezoek waren. Ze zouden eerst rondgeleid worden en wilden daarna graag met de ouders van een therapie-kind praten, men vroeg ons of wij dit zagen zitten. Het leek ons wel wat, want elk initiatief om deze plek meer positieve bekendheid te geven lijkt ons nuttig en meegenomen. In een zaaltje ontstond een heus forum, waar wij ons verhaal mochten vertellen en daarna allerlei vragen van de artsen kregen. Een ontspannen en zeker zeer leuke sessie, wij hadden er in ieder geval een goed gevoel over en Matthias sloot zich hierbij aan, toffe samenwerking weer. Zo is er hier elke dag toch weer een verrassing, waardoor het allemaal nog leuker wordt.

In de tussentijd was Jordy ook druk in de weer met zijn cursus Dolfijn Trainer niveau 2. Van zijn coach hoorden we dat hij vandaag goed heeft gewerkt en Jordy vond het zelf ook erg leuk allemaal. Vanmiddag mocht hij bij Rick en de familie Nelen (die hier ook therapie volgen) spelen in het Breezers complex hier even verderop. Lekker zwemmen, snorkelen, waterfietsen, eten en genieten van de 'All Inclusive' faciliteiten.

Oma paste vanmiddag op Kevin, waardoor Monique en Dion de handen vrij hadden voor een bezoekje aan Willemstad. Met een local busje naar Punda, bijna gratis, dus een super voorziening voor ons Nederlanders ! Je zit dan midden tussen de eilandbewoners, hetgeen heel gezellig is. Het was net het heetste moment van de dag, dus vet warm en goed blijven drinken. Na een flink glas cola op een terrasje (wederom bijna gratis !), met de veerboot over naar Otrabanda. Even een stukje lopen en de pontjesbrug draaide alweer dicht, dus lopend terug naar Punda. Daarna lekker winkeltjes bekijken om wat T-shirts in te slaan en vooral even van de airco genieten. Daarna nog snel wat boodschapjes en weer terug naar het hotel met het fantastische busje. Een huurauto heb je hier eigenlijk alleen nodig als je een flinke tocht over het eiland wilt maken, voor de rest is er plenty bruikbaar alternatief vervoer waarmee je heel wat munten kunt uitsparen. Na terugkomst even lekker zwemmen in die mooie zee, we gingen er bijna sissend in zo warm hadden we het. Takeaway voedsel is hier ook goed, zeker als je even snel wat wilt eten en geen zin hebt om te koken. Om half 8 kwam Jordy weer 'thuis' en hebben we nog even wat gedronken met de familie Nelen en wat foto's uitgewisseld en op internet gezet.
Morgen helaas alweer de laatste therapie-dag, we zullen er met gemengde gevoelens naartoe gaan.....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi luitjes...zit het er bijna weer op voor jullie (en voor mij hier ook..) Ziet er allemaal uit als een geweldige ervaring...en we zijn weer zeker van een aantal goede verhalen bij thuiskomst...
sterkte bij jullie laatste dag..geniet er nog van en tot snel

Arnoud & Simone & Isa

Anoniem zei

Hey Croontjes,
Nederland is koud en nat... brrr. Uiteindelijk ging het vliegtuig om 00.30 uur weg, 4 uur later dus. De wachtruimte is ijskoud, dus neem een vestje mee of zo. Veel controles op Schiphol (fijn..., dat koste nog eens een extra half uur). Alles is voor jullie geregeld. Rij zo langs Heiloo om de spullen bij jullie binnen te zetten.
Jor, succes vandaag met de cursus. Blijf zo goed je best doen, je kunt het! En Kev, wat een fantastische foto's weer van je! Je plezier straalt eraf! Enne, die ene foto bij het vorige stukje graag verwijderen.
Morgen bekijk ik de weblog voor het laatst. Veel plezier nog!
xp

Unknown zei

hoi hoi,
Geweldige foto's en leesvoer om iedere morgen te bekijken maar aan alles komt weer een eind. Mijn zus heeft een zwembad achter in de tuin misschien een optie voor Mateo en anders kunnen we altijd uitwijken naar zwembad `t Baafje. Dus meenemen die dolfijn. Geniet en neem het er nog even van deze laatste paar dagen en neem graag wat mooi weer mee terug bij ons is het @&#$%weer. En Patrice waar zijn jouw Zwembandjes ?
Nog veel plezier en tot ziens.

Marc & Ingrid & Jesse & Mika

Anoniem zei

Hoı Croontjes Wat een geweldıge belevenıssen weer. Dat met de film komt wel goed daar maakt Marcel samen met Dion wel iets moois van. Veel groetjes De wetzeltjes