donderdag 10 mei 2007

De 8e therapie dag, Jordy mag helpen, 9-5-2007

Jordy had vandaag een vrije dag tussen de cursussen door, normaliter had hij kunnen uitslapen. Matthias wilde echter graag dat Jordy bij de therapie van Kevin zou komen helpen en dan met name in de voorbereiding. Jordy zag dat wel zitten, dus toch maar weer vroeg op om rond 08:00 uur bij het CDTC aan te treden. Matthias en Maudi waren uiteraard ook keurig op tijd zodat ze direct konden beginnen in de voorbereidingskamer. Wij mochten af en toe om een hoekje komen gluren om te zien wat er allemaal gebeurde. De mannen moesten eerst allebei aan een kant van een bak met bonen gaan zitten en op zoek gaan naar enkele 'schatten' onder het oppervlak. Dat werd dus lekker graaien (goede oefening voor beide handen) waarbij Jordy goed kon helpen met het vinden van de schatten. Daarna moest Kevin op zijn knieen op een (ietwat wankel) kussen tegen de muur plaatsnemen en proberen om 4 schatten van de wand te plukken, welke net iets te hoog voor hem hingen.... Hij ging meteen strekken maar kon er net niet bij en moest dus hulp vragen aan Jordy. Een eenvoudige maar mooie oefening om fysiek bezig te zijn in combinatie met een communicatief initiatief.

Daarna op naar het dock, Matthias wilde graag dat Jordy daar ook bij zou zijn om zijn broer verder te helpen, mits Esther de dolfijntrainster dit goed zou vinden. Die vond het prima, want Jordy was immers gediplomeerd assistent dolfijn trainer, dus zeer bruikbaar voor haar. Voor Jordy een mooie kans om het hele gebeuren van dichtbij te zien. Kevin heeft vanmorgen goed gewerkt, waarbij hij minimaal was afgeleid, Jordy heeft goed kunnen helpen bij de therapie op het dock.

Daarna de nabespreking met Matthias, we zijn nog steeds zeer blij met zijn feedback en vooral zijn frisse kijk op het hele gebeuren. Dit geeft nieuwe inzichten en goede mogelijkheden tot verbetering op de langere termijn, hetgeen voor ons uiteraard veel waarde heeft. Ook de inbreng van logopediste Maudi is heel belangrijk, we horen toch weer nieuwe dingen mbt Kevin zijn situatie. We kregen een nogal uitgebreid CDTC evaluatie-formulier mee en daar zijn we vanmiddag direct mee aan de slag gegaan. Tevens een verslagje gemaakt van de door ons gesignaleerde verbeteringen tijdens de therapie in de afgelopen anderhalve week. Dat gaan we morgen dan weer bespreken bij de evaluatie.

Vandaag zitten wij hier 2 weken en Patrice precies 1 week. Voor haar alweer de laatste dag op Curacao, want ze moest vanavond terug vliegen naar het natte Nederland. A.s. zaterdag staat haar volgende trip naar China alweer geplanned voor het werk. Vanmiddag hoorden we in de receptie dat haar Martinair vlucht wederom vertraagd was. Te laat vertrokken uit Amsterdam + een extra tussenstop via Tobego, ofwel 3 a 4 uur vertraging. Even balen dus en lang wachten op de luchthaven. Hopelijk kan ze zo rond middernacht dan toch gaan vertrekken. Van Arkefly horen we ook geen beste berichten, alleen de KLM is (in deze periode) steeds stipt op tijd en heeft betere vertrek en aankomst tijden. Helaas zijn die net weer even wat duurder, waardoor de juiste keuze toch goed moet worden afgewogen. Patrice heeft hier een fijne tijd gehad die ze voor geen goud had willen missen. Wij hopen dat we het a.s. zondag beter treffen bij onze terugvlucht met Martinair.... Zojuist nog even wat reacties en emails gelezen en de weblog bijgewerkt. Toch nog redelijk laat geworden, want de internet verbinding wilde niet direct tot stand komen. Na enig geneuzel, gebel, geknutsel en vooral geduldig wachten werkte het uiteindelijk gelukkig dan toch weer. Hierdoor alsnog een vers artikel en een nieuwe episode voor ons electronische dagboek.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,
Wat gaat het toch snel voor jullie allemaal,de laatste dagen zijn al aangebroken.
Jordy van harte gefeliciteerd met je diploma,Gerwin mag wel uitkijken dat je straks zijn baan niet overneemt.
Ze kunnen natuurlijk altijd wel een Nederlander erbij hebben toch?
Wat gaat Kevin toch goed zo te lezen,de verhalen en foto's vertellen genoeg,maar iedereen zou eens een kijkje moeten nemen tijdens de therapie,want dat gevoel is niet te omschrijven.
We zijn blij om dit toch zo te kunnen volgen en wensen jullie nog een paar fantastische dagen met nog meer ontwikkelingen voor Kevin.
Dikke kus Wendy,John,Finn en Lily.

Unknown zei

Hoi Hoi
Het is elke ochtend weer geweldig om jullie verslag te lezen. Ga zo weer een paar dagen weg, zal het wel weer missen zo bij mijn ontbijtje. Heerlijk zoals het bij jullie gaat en Kevin zijn vorderingen,en Jordy jij gefeliciteerd met je diploma. Jesse leest ook elke ochtend het stukje van gister, traditie geworden hè.Hij mist je wel hoor. Wat gaat de tijd toch snel,twee weken alweer. Nog lekker volop genieten en tot gauw. Wij gaan morgen hier onze Mateo bekijken, in Harderwijk.
Heel veel knuffels van ons . Ingrid

Anoniem zei

Nou de tijd schiet al weer op voor jullie. Nog 2 therapie dagen voor Kevin. Het plezier spat van de foto's af, voor jordy is het ook een heel avontuur. Dit zullen jullie nooit meer vergeten. Hopelijk dat de terugvlucht voorspoedig gaat. Geniet nog even van jullie laatste dagen daar. Trouwens AZ heeft in de play offs de 1e wedstrijd uit tegen twente 1-1 gespeeld en ajax heeft 1-0 verloren.

Tot ziens en genietnog even saskia en de rest