maandag 7 mei 2007

Family swim [door Monique], tranen om AZ, 6-5-2007

Ook vanmorgen ging de wekker om 06:15 uur. Dit keer niet omdat Kev met Mateo ging zwemmen, maar wij ! Kev vindt het eigenlijk nog steeds maar niks...., Mateo is zijn dolfijn ! Vanmorgen begon hij spontaan over zijn belevenissen bij het struisvogelvoeren te 'praten' ! Natuurlijk op zijn manier, maar toch! Ook weer iets wat hij nooit eerder deed. Om 08:15 uur stonden we samen met de andere families klaar. Kevin ging met Jenny mee om te spelen en wij werden meegenomen door Gerwin. Hij gaf ons uitleg over het gebruik van de zwemvesten en -vliezen. Daarna snel onze kleding uit, de zwemspullen aan en op naar het dok. Best spannend ! We namen plaats op het dok naast Esther, de dolfijntrainster. Patrice en Oma mochten er heel dicht bij voor foto's en video, zo gaaf ! Esther gaf eerst de uitleg en Dion mocht als eerste het water in. Mateo is een echte man, hij is gek op kinderen en vrouwen, dus als Dion als laatste het water in zou gaan, zou er weinig aandacht voor hem zijn. Dion ging eerst met hem rondjes zwemmmen, tussendoor mocht Mateo lekker visjes eten, handen(vinnen) schudden, Mateo laten zingen en daarna een kusje. Daarna mocht Monique ook het water in ! Ook Monique zwom eerst een rondje, daarna vinnen schudden en een dikke kus ! Wederom laten zingen en tussendoor natuurlijk steeds een lekker visje ophalen. Mateo kwam steeds naar Monique om lekker te zoenen. De trainster vertelde dat Mateo een echte vrijdoos is ! Dat vond Monique niet erg, hoor !
Toen mocht Jordy ook het water in, samen met Gerwin. Jordy mocht zelfs op de buik van Mateo meezwemmen en hem door een hoepel laten springen. Ook met Jordy heeft hij heerlijk gezoend ! Daarna hebben Dion en Monique Mateo nog over een stok laten springen en als laatste hebben we met z'n drietjes nog met Mateo meegezwommen. Terug op het dok mochten we Mateo visjes voeren en heeft hij zijn spectaculaire sprongen getoond. Daarna was het helaas tijd om dag te zeggen..., natuurlijk op z'n dolfijns ! Wat een ongelooflijke fantastische ervaring was dit, eigenlijk met geen pen te beschrijven, dit moet je gewoon zelf meemaken. De zwemvesten en vliezen gingen weer uit en tenslotte hebben we Gerwin de spulletjes van de familie Hoetjes overhandigd, hij was er blij mee ! Ook Kevin had het met Jenny naar z'n zin gehad. Terug naar het appartement gelopen, ook Kevin heeft alles zelf gelopen !Daarna was het tijd voor een kopje koffie, relaxen en de foto's direct bekijken.

Om 12:00 uur afgestemd op www.az.nl voor een verslag van minuut tot minuut over de bekerfinale tusssen AZ en Ajax. Helaas geen live beelden van de wedstrijd hier, maar wel super spannend allemaal. Heel lang zag het er goed uit en leek AZ de klus te gaan klaren, helaas moesten penalties de beslissing brengen. Ook dit keer had AZ geen geluk op het cruciale moment en moesten we een stevig potje balen na de beslissende treffer van Edgar Davids. Toch een fantastisch seizoen voor een prachtige club, maar helaas geen prijs voor van Gaal en zijn mannen......

De middag op het strand doorgebracht en 's avonds zelf gekookt en verse meloen gegeten. Morgen weer therapie voor Kev en start Jordy's dolfijntrainerscursus.

En Nina, jouw vraag was hoe een dolfijn aanvoelt. Heel apart ! Zacht en stevig volgens Dion. Monique vindt het meer rubberachtig leer, maar wel heel zacht (en lief). Jor slaapt al :-). Zijn antwoord volgt dus nog !

3 opmerkingen:

Unknown zei

GEWELDIG om dit te zien.

Anoniem zei

Hoi,
Oh wat geweldig om Gerwin weer te zien,geef hem maar een dikke knuffel van mij!
Mooie foto's weer,wat een ervering met z'n drietjes.
John kwam wat sipjes thuis uit Rotterdam,maar wel een leuke dag gehad?
De laatste week is aangebroken voor jullie,geniet van iedere minuut en geef Kevin een dikke kus van ons.
Wat een kanjer,maar dat wisten we al.
Nog veel zon plezier,hier regent het.
Dikke kus Wendy H

Anoniem zei

ECHT SUPER, Nina zit helemaal te glimmen bij de foto's en wil ook gelijk zwemmen met dolfijnen.... en uiteraard voelen (wij ook maar ja).
Veel plezier in jullie laatste week. Geniet er nog lekker van... hier is het zontijdperk even voorbij.

Groetjes Nina, Henk enJoke