dinsdag 15 mei 2007

Aankomst in Nederland, kou en regen, 14-5-2007

Vlucht MP661 is goed verlopen en keurig op tijd geland op Schiphol airport. Alleen de kids hebben enkele uurtjes kunnen slapen, voor een volwassene blijft het bijna ondoenlijk om in een vliegtuigstoel lekker uit te rusten, bovendien was het (door het tijdsverschil) een erg kort nachtje. Het eten aan boord was beduidend minder van kwaliteit dan op de heenreis, daar valt volgens ons nog wel het nodige aan te verbeteren. We kregen enkele enquete formulieren mbt de avondmaaltijd, daar gaan ze waarschijnlijk niet heel blij van worden. Als echte Nederlanders moeten we natuurlijk wel wat te klagen hebben en het is maar een minuscuul detail. Het belangrijkste is dat je veilig over komt en dat was allemaal dik in orde. Op Schiphol verder geen problemen en onze tassen en koffers waren er al snel. Nog even een keertje extra controle vlak voor de uitgang, maar de hond rook bij ons niets en we hadden geen bolletjes geslikt of zagen er gewoon betrouwbaar uit. In de hal stonden onze buren Marc en Ingrid om ons te begroeten en het was heel tof om hun weer te zien. Ze hadden een grote opblaasdolfijn mee en die vond Kevin helemaal geweldig. Het taxi-busje (HauLo (can you go)) was er al snel, dus wij met de hele handel naar buiten. Toen voelden we pas goed hoe koud het was en het begon spontaan een beetje te regenen. Snel alles en iedereen de auto in, flink zweverig van de lange reis. De rit naar Heiloo duurde niet heel lang en dan is het best wel weer raar als je zo de eigen straat komt binnen rijden. We zagen wat vlaggen hangen en vroegen ons af wie van de koninklijke familie er vandaag jarig zou zijn. Toen we de bocht omgingen, zagen we wel ERG VEEL vlaggen ineens, ook bij ons huis. Daar zat een klein dolfijntje in de vlaggenmast en toen viel het kwartje ineens. Wat hebben we toch een fantastische buurt ! Heel gaaf om te zien en heel goed thuis komen op deze manier. Allemaal hartstikke bedankt, jullie zijn hele toffe buren allemaal en wij zijn er trots op dat we in de Waard kunnen wonen en leven. Allemaal uitstappen en de bagage eruit, spontane zoenen van een aantal buren die thuis waren op deze natte maandag-ochtend. Gesproken over de dolfijnen natuurlijk en hoe fantastisch het allemaal was. Ook nog even over het campina-drama in Heiloo, dit hadden we op heiloo-online al gelezen toen we nog op Curacao zaten, we zijn er best wel van geschrokken omdat daar natuurlijk veel mensen uit de directe omgeving werken. Heel veel sterkte in ieder geval in de komende tijd.
Voor ons is de afgelopen 2,5 week een grote droom werkelijkheid geworden, het heeft ons veel nieuwe energie gegeven. We hopen dat het naar de toekomst toe nog veel positieve effecten zal hebben.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Monique, Dion, Jordy & Kevin,
Wat een enorme ervaring hebben jullie achter de rug. En wat een geweldige prestaties hebben jullie geleverd Jordy en Kevin!!! Petje af hoor. Ongelofelijk dat jullie (Monique & Dion) nog tijd en energie over hadden om elke dag jullie ervaringen met iedereen te delen. Wat een programma. Vanavond keek ik voor het eerst op de weblog na onze vakantie. Ik kon er niet meer achter vandaan komen. Heb jullie hele verhaal van voor tot achter en alle reacties gelezen. Ontzettend leuk en interessant om het zo een beetje te volgen. Hoop dat jullie nog even kunnen nagenieten voordat het hectische leven van alledag weer helemaal op volle toeren draait. Ik kom graag een keer foto's kijken. Ben benieuwd hoe Kevin maandag op school gaat. Heb pleindienst dus ben benieuwd hoe hij loopt en doet.

Groetjes Judith.