dinsdag 8 mei 2007

De 6e therapie dag en dolfijn training en zwemmen, 7-5-2007

Vandaag gaat alweer de 2e en laatste therapie-week in. Kevin had een ietwat onrustige nacht en moest duidelijk even op gang komen en weer wennen aan de vroege aktiviteiten. Ook Jordy moest vandaag al om 08:00 uur vol aan de bak, ivm zijn cursus dolfijntrainer. Voor ons dus even wat heen en weer rennen tussen 2 aandachtsgebieden en dan komen de 2 paar extra handen natuurlijk uitstekend van pas. Jenny had vandaag zoveel last van haar keel dat ze helaas verstek moest laten gaan om een dokter te kunnen bezoeken, de brabantse logopediste Maudi nam vandaag voor haar waar en dat deed ze geweldig. Kevin had vandaag wat moeite om geconcentreerd te blijven werken, hij was snel geneigd om andere dingen te gaan doen dan hetgeen hij moest doen. Dit schijnt vaker voor te komen na een weekend op maandag-morgen, het is dan lastig om direct goed bij de les te zijn. Volgens Matthias had hij een aantal opdrachten toch heel goed uitgevoerd en daarom mocht hij vandaag een ritje maken met 2 dolfijnen, Mateo en Papito.

Jordy kreeg eerst klassikaal les over het ontstaan van de dolfijn. Zo'n 55 miljoen jaar geleden leefden er dieren met de naam 'pakicetus', deze leken min of meer op wolven. In hun drang om te overleven zijn deze waarschijnlijk genoodzaakt geweest om in het water te gaan leven en zich daar voort de planten. Een kleine zoektocht op google levert het bijbehorende evolutie plaatje op. Tevens werd uitgelegd welke belangrijke onderdelen een dolfijn heeft: Bek, meloen, oog, oor, spuitgat, borstvinnen, rugvin, staart en staartvin en nog 2 sluizen om te kunnen plassen en poepen. De 80 tot 100 scherpe tanden in de bek worden gebruikt bij de visvangst en (als dat nodig is) om van zich af te bijten. Na de les in de klas was het omkleden geblazen, wetsuit aan en naar buiten voor het echte werk. Met een duidelijke uitleg werd in de praktijk geoefend met diverse gebaren om de dolfijn bepaalde handelingen te laten verrichten. Jordy mocht de (van TV bekende) dolfijn Tela trainen en alles ging bijna in 1 keer goed, dus dat was natuurlijk ontzettend gaaf. Ze stonden zelf half in het water, waarbij de dolfijnen echt zo dichtbij waren dat je ze heel goed kon bekijken en ook aanraken. Morgen is de 2e lesdag en dan moeten ze als het goed is gaan helpen bij een echte dolfijn show, dus dat wordt allemaal nog reuze spannend.

Daarna alweer het volgende evenement, want oma Inge en Patrice moesten zich gereed gaan maken voor hun eerste echte dolfijncontact in het heldere en warme zeewater. Dolphin Academy biedt diverse mogelijkheden om direct met dolfijnen in contact te komen. De dolphin swim is daarbij populair, omdat je de dieren dan mag aanraken, met ze zwemmen en ze kunsten kan laten vertonen met hulp van een dolfijntrainer. Vanwege de ruime belangstelling voor dit evenement werd er ingedeeld in kleinere groepjes, zodat iedereen ruimschoots aan de beurt kon komen. Aaien, zoenen, praten, draaien, springen, van alles kwam aan bod en ook dit werd weer ervaren als een zeer bijzondere belevenis. Aan het einde mocht er een ritje worden gemaakt tussen 2 dolfijnen waarbij de rugvin mocht worden vastgepakt. Als je kunt vasthouden geeft dit zo'n krachtige sleur door het water, dat je zwembroek ineens op je enkels kan hangen.....

's Middags gingen Kevin en Dion even een tukkie doen in het appartement, de anderen wilden weer naar het Sea Aquarium om de winkeltjes te bezoeken en enkele shows te bekijken. Daarvan morgen verder verslag, het is hier nu middernacht, tijd om te gaan slapen. Tot slot nog een kleine instructie om een reactie te kunnen plaatsen op deze weblog, voor hen die dat graag wilden, maar waarbij het nog niet wilde lukken:
Een reactie plaatsen op de weblog is vrij eenvoudig, je gaat als volgt te werk:
1. Onder elk artikel staat het woordje 'reacties', daar kun je op klikken en dan opent een nieuw schermpje.
2. Bij 'kies een identiteit' kies je overig (+ een naam invullen) of je kiest anoniem.
3. In het grote vak daarboven kun je je tekst typen.
4. Als je die klaar hebt klik je op 'reactie publiceren'.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou zo te horen gaat het allemaal naar wens. Wat gaat de tijd toch snel als je het zo naar je zin hebt hea!!! Geniet nog even van de laatste dagen en laten we hopen dat de ontwikkeling in Nederland verder gaat!! Heel veel succes en plezier nog!
RObbert en Nathalie

Anoniem zei

hoi Kevin en alle anderen,
hier is een kus en een hartje van Kaylee!
ik mis je en een kusje van Noa!
ik vind de foto's leuk! dag Kevin!kus van Sam!
kom je snel weer terug en een kus van Romy!
geef jij de dolfijn een kusje van mij? van Daan!
mag ik volgende keer ook met de dolfijn spelen? vraagt Jacq!
dag lieve Kevin ik vind het leuk om jou te zien op de foto's! dikke kus van Gerda
wat kan jij goed zwemmen met de dolfijn! vindt Meike

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag Kevin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Hallo Kevin, Dion, Monique, Jordy en familie.
Wat een geweldig avontuur beleven jullie! Het lijkt me fantastisch om mee te maken. Ik geniet van jullie verhalen en kijk uit naar jullie foto 's.
Heel veel plezier en succes nog, wat zal Odette genieten van Kevins vorderingen! Hartelijke groeten, Corine

Anoniem zei

Hallo Allemaal!
Wat leuk dat jullie daar ook met oma en patrice zijn, t is toch fijn als er mensen bij zijn zodat je later samen nog eens over kan praten. Wat gaat het allemaal goed en wat is het leuk en mooi daar! Ik heb ook wel n beetje n leuk weekend gehad: ik was naar az, wat n belevenis was dat tot op t eind toe spannend! Helaas niet gewonnen maar ik had t niet willen missen! Toen rond 1 uur snachts thuis en ik dacht mmm lekker uitslapen morgen maar dat ging niet door want ik kreeg om half 4 snachts n smsje dat mijn zus aan t bevallen was! Ik mocht er bij zijn dus snel onder de douche en hup erheen! Om 9.08 is er een heel mooi jongetje geboren en hij heet : dax ! Mijn zus had al twee meiden dus dit was extra leuk! Verder zijn we lekker aan t klussen in ons nieuwe huis en heeft de zon plaats gemaakt voor regen! Jordy wat maak jij ook n gave dingen mee daar echt mooi dat je er zo bij betrokken wordt! Geniet nog even daar! Groetjes en stuur de zon maar weer deze kant op van juf barbara.

tom en ellen schouten zei

lieverds wat geweldig om te lezen allemaal we gunnen jullie zo deze geweldige tijd het lijkt voor ons weer zo dichtbij de struisvogelfarm vonden wij ook super leuk en dan jullie swim heerlijk he o wat krijgen we weer een heimwee kunnen we geen vakantiehuisje kopen met zn allen op dit prachtige eiland jongens geniet geniet wij volgen alles liefs van ons