zondag 29 april 2007

Rondrit over het eiland, 28-4-2007

Let op: vandaag zijn er 2 artikelen geplaatst om de achterstand van 1 dag in te lopen. Zie ook hieronder het nieuwe artikel met o.a. Guus Meeuwis. Het is hier zaterdag-avond laat, bijna zondag. Vanochtend direct uit bed de zee ingedoken om op een ander stukje te snorkelen. Er liggen daar wat rotspartijen met een directe
verbinding naar open zee. Na enig zoeken vonden we dus plekjes waar hele fraaie en kleurige tropische vissen zwommen, wachtend op de onderwater-camera van Jor, alleen hadden we die vandaag (nog) niet mee in het water.... We weten nu waar we 'm kunnen proberen !

Vandaag hebben we een auto gehuurd om iets van de fraaie omgeving op dit eiland te kunnen zien. Nadat alle spullen waren ingeladen gingen we op pad en passeerden Willemstad aan de zuidzijde. Het hele eiland is ongeveer 60 km lang en enkele kilometers breed. De dame van het verhuurbedrijf (wat sprak ze prachtig papiamento en nederlands) heeft ons wat tips meegegeven en we hadden zelf enkele leuke boekjes over Curacao. We gingen langs Julianadorp naar St. Willibrordus, alwaar we de kerk en enkele schitterende strandjes aantroffen. Even de auto uit, kijken, plaatjes schieten en genieten van de schitterende uitzichten. Kevin hield zich goed vandaag, hij was duidelijk minder slaperig, moest alleen veel niezen (vast door de airco). Via Soto, Lagun en Knip zijn we verder gereden naar Westpunt, onderweg veel duik-plekken en appartementen gezien. Bij Westpunt hebben we het beroemde oude restaurant 'Jaanchi's' bezocht, alwaar we van enkele lokale gerechten konden genieten. Vlak naast het prachtige optrekje vliegen vele tropische vogeltjes heen en weer, hetgeen een heel leuk sfeertje geeft. Na de lunch door naar Shete Boka Park waar het zeewater woest op de rotskust slaat, wat een fascinerend gezicht. Je kunt daar een pad volgen naar een uitkijkpunt en het natuurgeweld van dichtbij aanschouwen. Daarna een kort bezoekje gebracht aan de onderwater grot en Boka Pistol, een prachtig natuurpark. We waren inmiddels op de weg terug naar Willemstad, einde van de middag.

We besloten nog een bezoekje aan de nieuwe AH winkel in Zeelandia te brengen, om de laatste boodschapjes te scoren. Een gloednieuwe AH met vrijwel alle artikelen die wij in Nederland zo heel gewoon zijn gaan vinden. Werkelijk een prachtige winkel met zeer veel klanten, het hele parkeerterrein stond vol.

Wederom een leuke dag voorbij op dit mooie en prettige eiland. We zijn erg blij dat we enkele extra dagen hebben genomen om te wennen, alvorens met de therapie te beginnen. Vooral Kevin bleek daar zeer veel behoefte aan te hebben. Zondag-middag 17:00 is de 1e bijeenkomst bij het CDTC, dus het begint allemaal erg spannend te worden voor ons nu.

Een andere vraag die Jordy en Dion op dit moment bezig houdt: Wordt AZ zondag kampioen van de eredivisie ? We hopen het via internet een beetje te kunnen volgen allemaal !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

heel nederland is in de ban van de wedstrijd en iedereen hoopt dat az kampioen gaat worden Jordy.
zodra wij wat weten geven wij het aan je door. wij willen in ruil daarvoor een mooie foto met iets wat met az te maken heeft, oke?
verder heel veel plezier verder en geniet er van , de buters

Anoniem zei

Hoi lieverds,
We volgen jullie elke dag en beseffen nu pas hoe het voor de achter blijvers in Heiloo is.
Wat leuk om te horen dat het allemaal zo goed gaat en dat jullie met z'n allen zo genieten.
Maandag begint het harde werk voor Kevin,maar natuurlijk ook heel spannend.
Monique en Dion,neem maar wat zakdoekjes mee als je hem voor het eerst meegeeft aan Gerwin.
Blijf lekker genieten en heel veel succes de komende week.
AZ heeft verloren en is derde geworden,John is maar naar Aris gegaan om z'n verdriet te delen met de anderen.
Dikke kus Wendy en de rest.xxxxx