vrijdag 20 april 2007

Publicatie Uitkijkpost 18-4-2007

Dolfijntherapie Finn Hoetjes geslaagd!
‘Hij maakte grote stappen in zijn ontwikkeling’

HEILOO - Het is alweer even geleden, het dolfijnavontuur van Finn Hoetjes. Maar wat kijkt de familie Hoetjes terug op een mooie ervaring met een bijzonder resultaat. Begin februari vertrok het gezin naar Curaçao. Op zich al een avontuur, want hoe zou Finn het doen, bijna tien uur in een vliegtuig? Want door een autistisch verwante stoornis heeft hij namelijk moeite met veranderingen en hecht hij aan vaste structuur en regelmaat. Eenmaal op plaats van bestemming hadden ze een aantal dagen de tijd om te acclimatiseren en kon Finn aan het nieuwe dagritme wennen. Gedurende tien dagen was het vroeg opstaan, ontbijten en om kwart over acht aanwezig zijn bij CDTC (Curaçao Dolphin Therapy Center), alwaar Finn de intensieve therapie volgde. De therapie begon meestal in de therapieruimte binnen. Daarna naar buiten, oefeningen op het drijvende dok en natuurlijk in het water, met dolfijn Gigi. Voor Finns ouders was het een erg bijzondere en emotionele ervaring: “Je ziet je kind als het ware voor je ogen grote stappen maken in zijn ontwikkeling. Finn die opeens rustig is en zich laat sturen, soms wat terughoudend, maar met een geweldig doorzettingsvermogen, waar we allemaal erg trots op zijn”. De dagelijkse nabesprekingen waren voor John en Wendy erg waardevol. Niet in de laatste plaats om ook de therapeuten thuis in Nederland in te lichten. De logopedie- en psychologie- workshops hebben geholpen om meer inzicht te krijgen in Finns beperkingen en hoe daarmee om te gaan. Eenmaal terug in Heiloo kan iedereen zien wat deze therapie voor Finn heeft betekent. Finn zelf is vrolijk en ontspannen en raakt niet uitgepraat over zijn avontuur met zijn grote vriend Gerwin (therapeut) en Gigi. Finn is zichtbaar gegroeid. Hij is een rustiger kind dat veranderingen makkelijker accepteert. Maar vooral communicatief heeft hij zich sterk ontwikkeld. Zijn taalontwikkeling is ontzettend vooruit gegaan en ontwikkelt zich nog dagelijks. “Voor ons heeft dit ontzettend veel betekend en zonder alle hulp van Stichting Dolfinn, sponsors, medewerkers van Dolfinn Rocks en alle lieve mensen om ons heen die ons of financieel of persoonlijk gesteund hebben, was dit nooit tot stand gekomen. Onze droom wordt stukje voor stukje werkelijkheid”, aldus John en Wendy Hoetjes.

Met de dolfijntherapie van Finn heeft stichting Dolfinn haar eerste doelstelling bereikt. Op de weg daarnaar toe is echter gebleken dat er in de regio meer kinderen zijn die baat zouden hebben bij dolfijntherapie. Ook deze kinderen wil stichting Dolfinn ondersteunen. Vandaar dat de stichting heeft besloten haar werkzaamheden voort te zetten. Het eerste resultaat is er als over een week Kevin Croon uit Heiloo naar Curaçao vertrekt. Kevin ontving uit handen van Finn een cheque ter waarde van 1000 euro als bijdrage in de kosten. De therapie van Kevin kunt u volgen via weblog http://decroontjes.blogspot.com/. U kunt stichting Dolfinn volgen via http://www.dolfinn.nl/. De voorbereidingen voor Dolfinn Rocks 2007 zijn inmiddels in volle gang.

De Croontjes bedanken John en Wendy Hoetjes en de stichting Dolfinn namens Kevin voor hun ondersteuning en deze geweldige aktie. Hetzelfde geldt voor vele andere buurt- en dorpsgenoten, familie en vrienden, die met hun inzet en hartverwarmende akties en reacties op een fantastische manier hebben bijgedragen om de dolfijntherapie voor Kevin mogelijk te maken. Het aftellen is begonnen, nog 6 dagen en we gaan ervoor !

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé Croontjes!

Wat super deze weblog, ik ben erg benieuwd naar het vervolg.
Heel veel plezier,

Groetjes Annemiek

Anoniem zei

Ha die Croontjes,

Wij hopen dat het alles mag worden wat jullie er van voorstellen, wij denken in ieder geval dat het een overgetelijke ervaring wordt en wij kijken uit naar de berichtgeving ter plaatse.

Veel groetjes en heel veel plezier!!

Arnoud & Simone & Isa & Kwin

Anoniem zei

Dag allemaal,

Goede tijd daar tussen de dolfijnen. Geniet, vooral van elkaar! Groeten en tot gauw,

buurtjes Bosmollen

zie verder http://bosmol.blogspot.com/