maandag 30 april 2007

Introductie middag CDTC, 29-4-2007

Vanmiddag rond 16:30 hebben we de 5 minuten reistijd naar het Sea Aquarium overbrugd. Toch wel een enorm voordeel als je er zo dicht bij zit. Bij binnenkomst kwamen we kinder-neurologe Dr. Irina Snoeck tegen, die we eerder ontmoet hebben bij DocDolphin in Den Haag. Zij heeft een tijd geleden alweer Kevin's intake gedaan en hem geschikt bevonden voor het volgen van dolfijntherapie. Later heeft ze een brief geschreven voor het vrij vragen van Jordy's school, waarin zij het grote belang van deze therapie voor het hele gezin benadrukte. Even verderop liep Laetitia Lindgren, met wie we een hele leuke mailwisseling hebben gehad, waarbij ze diverse keren voor ons heeft bemiddeld met het CDTC. Zeer waarschijnlijk hebben we daaraan te danken dat Kevin nu om 08:00 uur zijn therapie kan starten. We moeten vroeg op, maar beter voor Kev en het is dan nog niet zo warm. Om 17:00 begon de bijeenkomst met kennismaken en een welkomstwoordje. De meeste kinderen die deze 2 weken therapie gaan volgen zijn Nederlanders, waarschijnlijk vanwege de mei-vakantie. We hadden direct al een leuk contact met een aantal mensen. De algemene informatie werd uitgedeeld en de gang van zaken in het nederlands toegelicht. Tijdens het praatje dartelden 2 therapie dolfijnen vrolijk en speels door het water, alsof ze zich alvast even wilden voorstellen.
Het volgende onderdeel op het programma was een rondleiding door het therapie-gebied langs de doc's. Daar zagen we Matthias voor het eerst, hij is een Duitse therapeut (Fysiotherapeut Manueel therapeut Lymfatisch therapeut Neuro/spiertherapeut) die goed nederlands en engels spreekt. Hij ging direct met Kevin 'in gesprek' en maakte hem duidelijk dat hij met hem ging 'werken' en 'spelen', waarbij Kevin de bijbehorende gebaren maakte. Het klikte meteen heel goed en Kevin had er duidelijk veel zin in. Er komt ook een Duitse stagiere genaamd Jenny bij, zij studeert in Nederland en spreekt volgens Mattias vloeiend nederlands. Van Mattias hoorden we verder dat Kevin met de 8-jarige dolfijn Mateo mag zwemmen.
Ze zijn hier ook met foto en info te zien: http://www.curacaodolphintherapy.com/main.php?id=6&parid=6
Voor de volledigheid kunnen we nog melden dat Kevin zijn therapie gaat krijgen op het 2e doc van rechts (zie foto hier boven).

Zoals jullie zien wederom een bewogen dag met veel belevenissen om te delen. Vandaag 3 artikelen bij wijze van uitzondering. We zijn zeer benieuwd wat de dag van morgen zal gaan brengen, we moeten de 1e dag een half uur eerder aanwezig zijn, dus dat betekent 07:30 uur. Eerst nog maar even een goede nachtrust en dan zien we het allemaal wel. Wij wensen iedereen een fantastische koninginnedag toe, droog en met zon. Het schijnt hier in Willemstad ook geweldig gevierd te worden, maar we weten niet of Kevin na zijn 1e therapiedag nog puf zal hebben voor een middag-evenement in de stad (met die warmte hier)....... Reacties op de weblog zijn altijd welkom (als er ff tijd gevonden kan worden !).

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo familie,

Hoop dat dag 1 voor Kevin helemaal te gek gaat worden (en natuurlijk de dagen erop ook). We lezen elke dag het verhaaltje en zwijmelen weg bij de foto's. De stok voelt zich wel eenzaam... krijgt al beetje last van spinneraggen...

Groetjes en nog heel veel plezier.
Henk, Joke en Nina

Unknown zei

Dag buurtjes
We hopen op een geweldige eerste dag, wat spannend allemaal.
Mika zegt; prettige haaievoeren.
Jesse zegt; heb je het fijn daar?
Nog heel veel succes met de therapie voor Kevin.
Heel veel groetjes van ons en een dikke knuffel.

Anoniem zei

Hey Croontjes!! wat fantastisch dat Kev om 8 uur mag starten! Als ik er ben heeft hij al 3 sessies achter de rug, ben reuzebenieuwd!!
Als ik nog meer moet meenemen, moet je het vandaag melden, want morgenochtend vroeg ga ik jullie dingen in de stad halen. Woensdagochtend vertrek ik naar Schiphol. Kan daar nog wat meenemen, maar niet meer speciale dingen of zo.
x ph

Anoniem zei

Hoi Croontjes!
Wat ontzettend leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken en jullie te zien genieten!
Veel plezier nog de komende tijd daar!

groetjes
Marlies & fam