zondag 29 april 2007

Guus Meeuwis op bezoek, 27-4-2007

Vandaag 2 verslagen van de afgelopen dagen, om de achterstand van 1 dag een beetje in te lopen. Het is hier nu zaterdag-avond 21:30 uur en Nederland zal in diepe rust zijn. Wat leuk dat jullie daar de verhalen volgen en heel hartelijk bedankt voor de vele leuke reacties op de weblog artikelen ! Tip: als je op een foto klikt wordt deze vergroot weergegeven, met 'back' kun je daarna weer terug naar het weblog artikel. We hebben net gezien dat we de nummer 1 positie hebben overgenomen in de top 10 op 'www.heiloo-online.nl', dat hadden we vooraf nooit kunnen bedenken !! Vrijdag-ochtend na het ontbijt moesten de mannen even 'uitbuiken' alvorens met Monique en Oma naar het strand af te reizen, altijd weer een kleine onderneming met een rolstoel door het zand... Het zwemvest kon dus beproefd worden, alsmede de waterschoentjes die we in Nederland gekocht hadden. Het zwemvest wilde Kevin wel aan, maar die waterschoentjes leverden een enorm 'krijsconcert' op, waarna we die toch maar even uit hebben gedaan, later maar weer eens proberen. In de tussentijd ging Dion met de boodschappen-bus naar de supermarkt om wat proviand in te slaan. Dat heet hier 'free shuttle service to shop', toch wel een vrij uniek verschijnsel: je wordt met een busje opgehaald en bij een bepaalde supermarkt (helaas niet de gloednieuwe AH !!) gedropt, waar je ruim een uur boodschappen kunt doen. Je krijgt ook nog een bon voor een gratis kop koffie, mocht je tijd over houden. Daarna gaat alles terug in het busje naar het hotel en is de klus geklaard, deze service is 2x per dag mogelijk, 7 dagen per week. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden, dus snel naar het strand om te zwemmen en snorkelen. Het is hier een kleine inham (soort kanaaltje in de zee) met aan beide kanten een prachtig zandstrandje. Het is dus heel leuk om naar de overkant te zwemmen naar het andere strandje, hetgeen goed te doen is met de kinderen. Jordy heeft zijn C-diploma en Kevin heeft een geweldig zwemvest, dus dat was heel leuk om samen te doen en dan 'zwaaien naar Oma en Monique aan de overkant', dikke pret ! Later bleek ook Oma Nolta de overkant nog goed zwemmend te kunnen bereiken. Tussen 12:00 en 15:00 vermijden we zoveel mogelijk het directe zonlicht, ivm de gevaren voor verbranding en de gezondheids-risico's, tevens een mooi tijdvak voor een broodje in het appartement. Daarna begon Kevin zo zwaar te gapen dat we die even lekker hebben laten slapen (zonder morren deze keer !).

We hoorden opeens bekende muziek-geluiden vanaf Mambo-beach, waarop Jordy en Dion besloten om even een kijkje te nemen. Het bleek dat Guus Meeuwis aan het sound-checken was voor zijn concert dat hij in de avond zou geven (helaas uitverkocht). Het sound-checken was minstens zo leuk, want we stonden pal op het podium, ondanks de flinke belangstelling van de vele badgasten en de toevallige voorbijgangers. Guus had er zin in, want hij speelde veel van zijn bekende nummers met zijn band en je kon prachtig foto's maken ! Aan het einde van het sound-checken deelde Guus naar hartelust handtekeningen uit. Na enig wachten lukte het Jordy om samen met Guus op de foto te gaan, hetgeen weer een heel leuk plaatje opleverde. Daarna terug, Kevin wakker geworden, samen nog wat gedronken en de weblog bijgewerkt. Tenslotte de 'zon in de zee zien zakken', hetgeen hier rond 19:00 uur gebeurt met prachtige kleuren. Zelf gekookt, lekkere pasta met ui, knoflook, champignons, paprika en een lekker sausje. De kids op tijd naar bed, want die waren toch alweer behoorlijk moe geworden. Wij konden Guus 's avonds uitstekend beluisteren vanuit ons appartement, met de koelkast binnen handbereik, Mambo-beach was 'tijdelijk' afgesloten....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Croontjes,
Leven als een god op Curacao! Lekker blijven genieten! Zal alle wensen dinsdag in de stad halen. Als jullie nog meer nodig hebben, geef het dan graag asap door. Ik zal de stand van AZ wel sms'en.
x ph

Anoniem zei

jullie hebben het eiland al goed ondekt, zo te zien. vragen jullie guus meeuwis nog even om op te treden bij dolfinn rocks, als ambassadeur en ( inmiddels) goede vriend van jor en kev kan hij moeilijk weigeren.
gr john hoetjes

Anoniem zei

Hoi hoi

Sjonge jonge wat een ervaringen allemaal. Ik word helemaal gek als ik die foto's van die blauwe zee en witte stranden zie. Brings back the good times van travel4us :-)

Ondertussen is "Oom Guus" weer in Nederland want hij speelt vanavond, 1 mei, bij de huldiging van PSV in het stadion. WIj gaan weer verder met hard werken :-) Geniet van de tijd daar en laat de traantjes maar stromen hoor, das heel normaal, zeker in zo'n situatie.

Groeten

C&A