vrijdag 27 april 2007

De grote reis, een lange dag 25-4-2007

Hallo allemaal ! Gelukkig hebben ze op Curacao internet en werkt het ook nog top, anders konden we dit verslagje niet publiceren. Het is hier nu bijna 22:30 op donderdag-avond, in Nederland zal het dan al vrijdag zijn rond 04:30 uur, ofwel iedereen is waarschijnlijk in diepe rust daar. Gisteren, woensdag-ochtend (lijkt alweer een eeuwigheid geleden) zijn we na een goede nachtrust opgestaan om de laatste spulletjes in te pakken. Na ontbijt en koffie, ietwat nerveus naar buiten om te wachten op de taxi die ons naar Schiphol zou brengen. Een enorme lading bagage in onze voortuin, maar het paste zowaar in het busje dat netjes op tijd om 11:20 in de straat verscheen. Uitgezwaaid door enkele buren vertrokken we bij werkelijk prachtig weer. De 1e etappe naar de luchthaven van Amsterdam verliep vlotjes, geen files en we waren er dus snel, zodat de '3 uur voor vertrek aanwezig' ruim gehaald werd. Al onze bagage paste toch nog op 2 karren en Kevin daarbij in zijn rolstoel. Bij binnenkomst even checken of het nog steeds Martinair balie 20 was, maar daar verscheen een onverwachte verrassing..... De meeste vluchten stonden keurig volgens schema, maar die van ons had dus 3 uur vertraging, ole even een tegenvaller op een dag die toch al heel lang zou gaan worden bij een vliegtijd van ongeveer 10 uur. Bij de informatie-balie hoorden we dat er een defect aan het vliegtuig was, later bleek dat er een vervangend toestel vanuit Brussel naar Amsterdam moest worden gevlogen om de vlucht naar Curacao die dag toch uit te kunnen voeren. Vet balen dus, want een kind als Kevin kan niet echt fijn met 'wachten' omgaan. Gelukkig konden we wel inchecken en daardoor een groot deel van onze bagage afgeven. Begeleiding tot het vliegtuig hadden we van tevoren geregeld, maar dat was nu niet meer zinvol gezien de extra uurtjes die gevuld moesten worden. We waren snel door de douane, want het was daar op dat moment zeer rustig. Eerst maar even een flinke kop koffie en wat eten, want onze magen begonnen te knorren en we moesten toch die gratis verstrekte Martinair 'ontbijt-bonnen' (op wat voor tijd ontbijten die gasten ???) besteden.

Daarna wc, winkeltjes kijken, water drinken, wc, hangen op de banken, wc, klok kijken, vertrektijd kijken, drinken...... en uiteindelijk richting de gate. Er stond daar in ieder geval een vliegtuig en ook nog van het goede merk ! Voor de handbagage check nog wat (voor ons) nieuwe eigenaardigheden, vele moesten hun schoenen uit, of broekriem af voor je onder het poortje door mocht lopen. Er komt wellicht een tijd dat je er in je nakie onderdoor mag, maar zover was het nu nog niet. Na nog een uur wachten (waarop ?) in deze gezellige warme ruimte mochten wij als eerste het vliegtuig in, dankzij Kev zijn rolstoel en waarschijnlijk het vooraf aanvragen. Vanaf dat moment alleen maar lof voor de dames met de rode baretten, want ze hebben werkelijk ALLES gedaan om het ons zo prettig mogelijk te maken, echt super. Jordy heeft een groot deel van de reis geslapen, Kevin heeft nog wel een tijdje gespeeld met de opklabare tafeltjes en het banjeren door de gangpaden. Uiteindelijk was hij zo moe dat hij in zijn stoel in slaap viel, waardoor hij toch ook nog 2 a 3 uur slaap kon scoren. Super zoals die mannen de dag doorstaan hebben, petje af wat zijn het toch een kanjers. Vlak voor de landing kregen we de melding van een stewardess dat ze begeleiding op Curacao rond had en dat Kevin's rolstoel klaar gezet zou worden. Daar werden we inderdaad opgevangen en snel langs de douane geloodsd. Bij de band aangekomen zagen we onze bagage direct aankomen, gelukkig alles compleet. Buiten stond al iemand met een bordje met onze naam te wapperen en het transfer-busje stond keurig klaar, zodat we snel richting het appartement konden vertrekken. Wat een geweldige temperatuur hier zo 's avonds rond 23:00 uur. We waren al snel bij het complex, want de afstanden zijn op dit eiland niet heel groot. Daarna inchecken en de bagage naar het appartement brengen. Zelfs de boodschapjes (besteld via het CDTC) stonden al keurig klaar in ons werkelijk prachtige appartement. Verder zagen we weinig want het was natuurlijk al donker. Nu nog maar enkele akties: snel badderen (echt nodig na zo'n dag) en het bed in, want het was inmiddels na middernacht (bijna al weer ochtend in Nederland !).

Vandaag (donderdag) hebben we meteen een prachtige dag gehad, waarvan morgen verslag, want nu lukt het even niet meer......

5 opmerkingen:

Anoniem zei

he croontjes
Goed te lezen dat de reis (achteraf) goed is verlopen, en ja "lions dive" is prachtig.Geniet maar van de vrije dagen en het eiland, volgende week moet er hard gewerkt worden, maar dat red de grote man(kev)zeker. Ik hoop dat het jullie net zoveel brengt als het ons gedaan heeft, succes.
en de groeten aan het hele team daar van finn, en aan alle heilooers van ons.
gr john hoetjes

Anoniem zei

hoi de croontjes
Het gaat jullie goed,jammer van de vertraging. het gaat voor jullie nou beginnen.
Wij zijn vandaag nog even naar strand geweest maar hebben de dolfijnen gemist.
Ze waren denk ik bij jullie.
nou heel veel plezier en een dol-fijne vakantie. van alle kanjers van groep lila

Anoniem zei

oh ja,vinden jullie het een goed idee als we het web-log op de dolfinn site zetten? gr john

Anoniem zei

Hello Dolphin swimmers

Gelukkig allemaal goed aangekomen daar zo te lezen. Gelukkig hadden jullie vertraging, dan mag je extra lang achter de douane lopen, altijd spannend, zeker voor Jordy. Wel stoer dat Kevin zich er ook doorheen geslagen heeft.

Nu op naar de mooie beesten en genieten van je appartement en de omgeving!

groeten

De C&A-tjes

Anoniem zei

Hey kanjers!!!
net m'n laatste werkdag gehad, dus voor mij is het ook aftellen voordat ik naar jullie vertrek! Kijk er nu al naar uit! Zag net op de docu over WimLex dat zij dezelfde oranje tandem als jullie hebben. Kev heeft dus koninklijke smaak. Laat maar weten of ik nog iets mee moet nemen. Ik zie jullie snel op Curacao!
dikke kus, Patrice