zondag 4 mei 2008

3-5-2008: Een heerlijk relaxte zaterdag

Vandaag is het weekend en dus geen therapie. Kev vindt het niks. Hij wil natuurlijk gewoon door. Maandag mag hij weer. We zijn deze zaterdag rustig gaan ontbijten. Het is erg druk bij Nemo, dus we beginnen met de 'stoelendans'. Met andere woorden: eerst stoelen gaan verzamelen en dat gaat de ene keer beter dan de andere. Maar oma Inge en Patrice waren net iets eerder, dus dat lukte. Patrice en Dion zouden daarna opgehaald worden door Avis. Zij waren de enige in maart nog die een F-categorie auto hadden, waar we met z'n allen in konden. Vorig jaar moesten we in twee auto's en dat is het toch net niet. Niet gezellig, je bent 2x zoveel geld kwijt aan huur en benzine, dus dit was de perfecte oplossing. Patrice had de hele conversatie al uitgeprint, alsof ze een voorgevoel had. Om 10 over 9 kwam ze en werden we naar het hoofdkantoor van Avis gebracht. En jawel hoor, er was geen F-categorie... ze hadden 2 auto's voor ons. Daar gingen we natuurlijk niet mee akkoord en Patrice gaf even een staaltje assertiviteit. Kortom, om 11 uur zaten we dan in de auto van Hertz. Het verschil komt Avis persoonlijk bij het hotel afleveren. Slechte service, met name met die slogan 'We try harder'... Tja... Daarna vlug met z'n allen toch de auto in om van dit mooie eiland te genieten. We gingen richting Westpunt via Julianadorp. We waren al met al nog op tijd voor de lunch bij Jaanchies. Een begrip op dit eiland! Het eten is er verrukkeluk, als je het eenmaal hebt dan. Tijd is een relatief begrip. Menukaarten kennen ze niet. Ze hebben een wandelende en laat die nu net even weg zijn, toen wij binnen kwamen. Kevin en Jor vermaakten zich ondertussen prima met de schommelstoelen, dus dat was geen probleem. We hadden garnaaltjes, zeebaars en leguaan. Dat laatste smaakt naar kip. Heerlijk! Een echte aanrader, maar neem je tijd :-). Daarna naar Boca Table. Het was er dit keer iets rustiger dan vorig jaar, maar het blijft een heel mooi plekje op dit eiland. We moesten dit keer wel een fee betalen, maar dat kwam ten goede aan de zeeschilpadden die daar broeden. Die goede zaak steunen we natuurlijk van harte. Op de terugweg even weer langs de Appie en heerlijk voor de kamer op het strand broodjes met Franse kaasjes gegeten. Ondertussen kregen we het goede nieuws dat de zeeleeuw die hier al een tijdje hoogzwanger apart zat, een meisje (nou ja, meid) heeft gekregen. Weer een uniek moment! Morgen vroeg op want dan hebben Dion, Jordy en Patrice hun swim met de dolfijnen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Goedenmorgen
Net even alles bijgelezen van de afgelopen week, geweldig al die mooie verhalen.
We zijn gistermiddag thuis gekomen, na een leuk weekje weg.
En nu druk aan het wassen, kan mooi bij jullie de was buiten hangen. Toch wel handig Dion dat gat in je mooie terras.
Geniet ervan deze 2de week.
Zal wel lukken denk ik
Groetjes van de buurtjes.

Anoniem zei

Goedemorgen,
Even wat later vandaag ivm een beetje laat thuis gisteravond!
Mooie foto's van de suikerdiefjes en Boca table.
Succes met de family swim vandaag en geniet er lekker van.
Spreek jullie morgen weer,dikke kus Wendy

Anoniem zei

Hoi hoi de hartelijke groeten uit Italie. We kunnen jullie hier ook genieten van jullie avonturen. Geweldig hoor jullie duikavontuur. Is leuk he!! Veel plezier nog verder. Liefs vanuit Toscane. De Wetzeltjes.

Anoniem zei

Hoi allemaal, zo te zien genieten jullie volop wat een verhalen allemaal en mooie foto's en filmpjes. Hier in Heiloo gaat alles goed. Lekker weer. Nou geniet deze week nog maar even dubbel en tot ziens.

Groetjes Bernard, Saskia, Floor, Joep en Mees

Anoniem zei

lieve jordy,

ik hoop dat je heel veel plezier daar hebt. en dat je snel terug komt.


liefs joep, je buurjongen.