donderdag 23 april 2009

22-4-2009: Goed aangekomen, een lange dag...

Vanochtend om kwart voor acht vertrokken met de taxi naar Schiphol. Uitgezwaaid door onze buren gingen we op pad. Enkele files onderweg, maar toch keurig op tijd op de luchthaven. De instapkaarten hadden we thuis al geprint, dus we waren snel aan de beurt om de koffers te lozen. Daarna een bakje koffie met een broodje, nog even langs de winkeltjes en toen naar de gate. Vanwege de rolstoel van Kevin kregen we voorrang en waren we ook snel door de bagage-scan. Na nog een klein tijdje wachten mocht Kevin als 1e aan boord van de enorme KLM boeing 747-400, waar we best aardige plekken hadden. De familie Nelen uit Zeeland (hun zoon Lars [http://rickenlars.blogspot.com/] had in 2007 tegelijk therapie met Kevin) zaten op de rij achter ons. Het toestel vertrok op tijd en na een prima vlucht van 9 uur en 6 minuten (hoe kienen ze het uit van tevoren ?!?!?) stonden we op de luchthaven Hato van Curacao. 31 graden met een flink windje, maar helemaal niets om over te mopperen. Op Hato kregen we de bekende begeleiding, waardoor we ons redelijk vlot door de massa en de stempelende medewerkers heen konden worstelen. 16:30 uur in het hotel en de zon scheen nog volop. Na checkin naar de kamers en de reistassen uitgepakt. Daar begonnen we behoorlijk van te zweten, dus Dion en de kids de zwembroeken aan en direct het zwembad ingeplonsd, dat bijna begon te sissen... Kevin had eerst de grootste lol, maar na het aankleden begon hij toch wat tekenen van 'verval' te tonen. Toch nog even een drankje en wat snacks halen bij Hemingway (dachten we), maar daar was het erg druk en vol en kwamen we ook veel oude bekenden tegen. Het Lions Dive voelde meteen weer als 'thuis komen', niet te geloven dat er alweer een jaar voorbij is gevlogen.... Na wat gezellig beppen met Corrie en enkele meiden van het CDTC gingen we toch maar even naar 'de overkant', want daar was het een stuk rustiger. Even wat eten en drinken en daarna snel Kevin en Jordy in bed, want de energie na deze lange dag was duidelijk op bij de mannen.... Oma Nolta, Monique en Dion nog lekker met een capuchino in het tuintje en daarna nog even de internet-aansluiting geregeld. Zowaar alles in 1x werkend vandaag, dus dat is absoluut een meevaller. Nu nog even het filmpje (grotendeels gemonteerd tijdens de vlucht) afmaken en uploaden, zodat jullie ook in beeld en geluid kunnen beleven wat wij vandaag hebben doorgemaakt. Sorry voor de muziek van Mega Mindy, maar de tekst van het liedje is wel toepasselijk (ik wil op reis)....... Het 2e nummer in het filmpje heet 'onderweg' van Nick & Simon, afkomstig van het laatste album 'Luister'.

Bekijk video op YouTube

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha buurtjes

Goed gegaan lees ik allemaal, mooi.
Het is nu voor ons weer elke ochtend als eerste even kijken hoe het bij jullie gaat.
Rust lekker uit vandaag, lezen morgen weer hoe het was.

Groetjes de outjes

Wendy Hoetjes zei

Hoi lieve mensen,
Net even helemaal weer bij met lezen van de laatste weken en jullie liggen als het goed is lekker in bed.
Zoals wij allen nu iedere ochtend weer uitkijken naar het volgende log,kon ik vanochtend tijdens het ontbijt van de kids even snel kijken wat er tot nu toe allemaal gebeurt is.
Ik kijk uit naar de verhalen,Lily herkende meteen Hato en Hemmingway en vroeg waneer gaan wij weer eens heen!
Het is jullie van harte gegund.
Slaap lekker,de zon begint hier door te breken.
Dikke kus Wendy,John,Finn en Lily.

Anoniem zei

Goedemorgen allemaal,
Wat lekker dat alles goed is verlopen!!! Esmee en ik hebben genoten van je filmpje Dion. Ga zo door, erg leuk. Jullie hebben de zon toch niet volledig meegenomen naar Curacao toch? Want het was vanmorgen toch wel een beetje fris en bewolkt. Geniet vandaag van alles wat jullie mee gaan maken en morgenochtend gaaan wij weer ontbijten achter de pc!!!
Groetjes uit Heerhugowaard

fam abswoude zei

Hallo Allemaal

Ohh wat krijg ik de kriebels hier, wij willen ook.
Gelukkig hebben jullie de reis nu achter de rug.
Hebben jullie ook al in het grote zwembad gezwommen?
Wel even op foto zetten he.
En hoe wij het vanaf ons balkon gaan zien,
Geniet er lekker van.
Groetjes Martin Joke mike en Marc

De Croontjes zei

Bonbini!!! xp

Anoniem zei

Zo, de reis zit erop. Gelukkig is alles goed gegaan. Het ziet er weer geweldig uit allemaal. Geniet lekker met en van elkaar. We zullen proberen vanuit Denemarken of we jullie belevenissen kunnen blijven volgen. Heel veel liefs Sylvia Marcel Patrick Risanne

Anoniem zei

Hallo allemaal op dat zonnige curacao!

Zo zie je elkaar bij de Hema en zo zitten jullie alweer op dat heerlijke eiland!

Jordy heb je je teksten mee van de musical om alvast te oefenen? Nou het wordt vast weer een geweldige ervaring daar! Maar ook hard werken als ik dingen lees over duiken enzo!

Ik hoop op vele goede resultaten en natuurlijk veel plezier met elkaar!

succes!

groetjes juf Barbara

Anoniem zei

Goedemorgen Croontjes en oma!
Vanmorgen moest het even snel snel, maar nu ook de film even kunnen bekijken. Leuk, maar wat jammer van de muziekkeuze....
En Jor, wat een suf vestje heb je aan?! O ja, da's waar ook, die coole was je in mijn auto vergeten! ;-)
Hoe is het met de zandvlooien? Veel plezier op de eerste dag en succes met het veroveren van stoelen bij het ontbijt!
xp

Anoniem zei

HALLO LIEVERDS
SAMEN MET DAAN NAAR JULLIE GEKEKEN HIJ RAAKTE HELEMAAL OPGEWONDEN,OOK HET FILMPJE VAN KEVIN OP DE FIETS HELEMAAL LEUK, DAAN GEEFT JE EEN HAY FIVE EN EEN KNUFFEL. WAT HEERLIJK OM JULLIE WEER TE ZIEN OP DAT MOOIE EILAND.WE VOLGEN ALLES MET SPANNING ZIN IN OM ALLES WEER TE LEZEN.GENIET MAAR,DIKKE KUS,TOM ELLEN RICK LOES EN DAAN.