dinsdag 21 augustus 2007

Update: ruim 3 maanden na Curacao......

Ruim 3 maanden geen berichtgeving op deze weblog. Dat is best wel lang, dus tijd voor een update ! Het gaat momenteel erg goed met Kevin en eigenlijk met ons allemaal. Er is veel gebeurd sinds Curacao, voornamelijk positieve dingen gelukkig. Kevin heeft de afgelopen maanden behoorlijke stappen voorwaarts gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij is nu volledig zindelijk (ook 's nachts dus !), is veel communicatiever geworden, neemt zelf meer initiatieven door bijv. te helpen of te vragen of gewoon op iemand af te stappen voor een 'praatje'. Met zijn welgemeend 'hai' weet hij bij velen de aandacht te trekken, waarna zijn vrolijke koppie de rest doet. Ook het lopen gaat beter, de rolstoel wordt minder gebruikt. Eigenlijk alleen nog bij langere afstanden of als we bijvoorbeeld een stad gaan bezoeken. Een andere mijlpaal is dat Kevin nu de spalken aan zijn voeten tolereert, iets wat voor Curacao zeer veel stress en tranen opleverde. De afgelopen 2 dagen heeft hij ze de hele schooldag aan gehad zonder te mokken, zonder geschreeuw. Over het algemeen is er meer rust gekomen en kan Kevin zich wat langer zelf vermaken, de nieuwe 'time timer' helpt hier ook goed bij. Een week of 2 geleden heeft Kevin zelfstandig de roltrap bij Bart Smit in winkelcentrum 't Loo bedwongen. Met een big smile bleef hij een flinke tijd omhoog en omlaag gaan zonder te vallen. Dion was steeds vlak in zijn buurt, maar hoefde niet in te grijpen. Op diverse momenten blijven we ons steeds weer verbazen over de nieuwe dingen waarmee hij voor de dag komt. Kev is ook erg aan het oefenen met zoen-lip-bewegingen en geluiden + het knippen met de vingers (altijd handig als we in een restaurant of op een terras belanden !).... Hij kijkt nu ook heel erg naar wat anderen doen en probeert dat dan direct na te doen (niet altijd gewenst, dus soms oppassen geblazen voor ons).

De tijd tussen de meivakantie en de zomervakantie ging bijzonder snel, vooral omdat we meteen in het begin van de zomervakantie al op pad gingen. Deze keer was de bestemming Pont St. Mamet, camping Lestaubiere en Dordogne, France. Ongeveer 80 km ten noordoosten van Bordeaux. Even een paar weekjes lekker kamperen in een prachtige en rustige omgeving. Lestaubiere is een camping in Nederlandse handen en een absolute aanrader voor gezinnen met kinderen. Zie ook de meningen en de website:
http://www.camping-frankrijk.nl/campinginformatie.asp?CampingID=979350

http://www.lestaubiere.fr/

Hoewel het weer niet altijd geweldig was, hebben we toch een heerlijke tijd gehad. Lekker ontspannen op de camping, afgewisseld met leuke uitstapjes in de werkelijk prachtige omgeving. We hebben met Kevin veel meer kunnen doen als in andere jaren, af en toe met wat moeite, maar toch.....: Kano-varen op de Dordogne en Vezere, kastelen bezoeken en beklimmen, zelfs grotten en holen bekijken en dat alles bijna zonder de rolstoel te gebruiken. Ook op de camping kon Kevin heerlijk banjeren over het veldje, hij had het daar helemaal naar zijn zin ! Aan het einde van de vakantie zijn we nog even bij (neef) Arthur Mekenkamp en Caroline langs geweest om hun prachtige 'Chambre d'hotes met boerencamping' en gerenoveerd zwembad te bewonderen. Zij wonen daar sinds december 2006 en hebben het roer omgegooid. Dat was dus 2 uur rijden bij ons vandaan naar St. Germain de Confolens in de streek Charente. Heel gaaf om ze weer even te zien en spreken. Een hele gezellige middag en zondermeer de moeite waard. Voor de liefhebbers die hierover meer informatie willen zien en lezen:
http://www.lepetitmasdile.com/
http://lepetitmasdile.web-log.nl/

De zomervakantie ging helaas snel voorbij en we proberen nu weer wat te wennen aan het leven van alledag. A.s. zaterdag 25-8-2007 is er in Heiloo gelukkig weer genoeg te beleven, dan organiseert de stichting Dolfinn vanaf 12:00 uur voor de 2e keer het Dolfinn Rocks benefietfestival. Dat wordt zeer zeker de moeite waard en we hopen dan ook op prachtig, maar in ieder geval droog weer..... Komt dat zien !!!!! Voor de laatste info hierover zie:
http://www.dolfinn.nl/

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve mensen,
Jeetje wat gaaf zeg dat alles zo goed gaat bij jullie. Kevin zinderlijk geweldig!!! Het lopen en proberen te springen zoals ik hem gisteren zag doen. Had je dat een jaar geleden durven hopen?
Ze spalken, die niet meer zijn vijanden zijn, gewoon heerlijk. Maar hopen dat het zo door mag gaan die ontwikkelingen met jullie mannetje. Geef hem een dikke knuffel van mij en we spreken mekaar weer snel.
groetjes
Fred en Wilma